Blog van Mooi4me in Grave

BlogKen je lichaam (door Els van den Hoven)

Ken je lichaam

Zoals velen van jullie misschien ook wel hebben ervaren is het best rottig om na je vakantie te moeten constateren dat je toch weer wat kilootjes aangekomen bent in de vakantie.

Wat ik mijn klanten leer is het zogenaamde helicopteren.
Wat houdt dat dan in?

Dat betekent dat je als een helicopter (bij wijze van spreken) boven je eigen levensstijl gaat hangen, en realistisch naar je jaarprogramma kijkt.
Waar heb je het druk, zijn er veel verjaardagen te vieren, heb je veel feestjes of ga je op vakantie? Maar ook, waar is het veel rustiger, kun je gemakkelijker in je eetpatroon blijven en heb je er allemaal niet zo'n moeite mee? Als je deze fases in kaart hebt gebracht kun je veel gemakkelijker de balans vinden.

Het is nl. een utopie om te denken, dat je steeds de juiste keuzes zult maken en dus niet teveel, vet of verkeerd zult kiezen uit het aanbod. Het is juist belangrijk, dat je bij bepaalde gelegenheden iets kunt nemen, wat misschien niet zo gezond is, maar wat jij wel heel lekker vindt. Deze keus helpt je juist door moeilijke tijden, en geven je het gevoel dat je niet alles hoeft te laten staan.

Weet ook dat mensen zeer verschillend zijn in afvallen. De een valt gemakkelijk 4 kilo per week af en de ander is blij met 1 kg. Aankomen in gewicht gaat precies hetzelfde. Dat betekent dus dat je je lichaam moet kennen en een soort van bandbreedte voor jezelf moet afspreken, waarbinnen je mag aankomen of afvallen. Deze mag liggen tussen de 1 en de 5 kg. Nooit meer !!