TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


NieuwsCarnaval en alcohol (door Els van den Hoven)

Carnaval is van oudsher de tijd, dat we even lekker ontspannen en feestvie-ren. Dit gaat meestal gepaard met het gebruik van de nodige alcoholische versnaperingen. Op zich niks mis mee, maar alcohol levert ook veel energie.
Alcohol als energiebron gebruiken, kan nogal wat nadelen opleveren.

1. Ten eerste levert alcohol per gram ongeveer net zoveel energie als 1 gram vet. Dit maakt het voor slanke lijners een voedingsmiddel, waar met mate mee moet worden omgegaan.

2. Ten tweede hebben we bij de verwerking van alcohol B-vitamines nodig. Voor de voeding betekent dit dat zij veel B-vitamines moet bevatten, omdat we ze ook nodig hebben voor de verwerking van eiwitten en koolhydraten. Te weinig B-vitamines in onze voeding verstoort de stofwisseling van deze stoffen.

3. Ten derde kan er bij regelmatig veel alcoholgebruik tal van aandoenin-gen ontstaan, zoals leverafwijkingen, mond- en slokdarmkanker, maagkanker enz.

Dit laatste zal echter niet het geval zijn bij eenmalig gebruik van veel alcohol. Ook mixdrankjes bevatten vaak een flinke scheut alcohol. Het is dan ook zeker niet zo, dat je deze beter zou kunnen drinken dan bijv. een glaasje wijn. Ook deze drankjes zijn behoorlijk calorierijk , zeker als ze ook nog eens gemixt zijn met vruchtensappen. Het alcoholpercentage bepaalt hoeveel calorieen een drankje levert en aangezien Bacardi rum of whisky een veel hoger alcoholpercentage hebben leveren ze net zoveel calorieen als bijv. een groot glas bier (ook al worden deze drankjes in een klein glaasje geserveerd). Om een indruk te geven volgt hieronder een kort overzicht:

Pils, blikje 330 cc: 130 kcal
Pils, glas 200 cc: 80 kcal
Bessenjenever, glas 35 cc: 65 Kcal
Speciaal bier, flesje 300 cc: 180 kcal
Jenever , glas 35 cc: 70 kcal
Jagermeister, glas 35 cc: 100 kcal
Moezelwijn , glas 100 cc: 55 kcal
Port, glas 50 cc: 80 kcal
Rode wijn, glas100 cc: 80 kcal
Witte wijn (droog), glas 100 cc: 80 kcal
Witte wijn (zoet), glas 100 cc: 150 kcal
Sherry, glas 50 cc: 60 kcal
Whisky, glas 35 cc: 110 kcal
Bessen/jus , blikje 250 cc: 315 kcal
Congo/jus, blikje 250 cc: 210 kcal
Pisang Ambon/jus, blikje 250 cc: 380 kcal
Cola-tic, glas 150 cc: 135 kcal
Jonge Bols/cola, blikje 250 cc: 245 kcal
Rum-cola, glas 150 cc: 170 kcal

Powerdrinks
Black booster, blikje 250 cc: 110 kcal
Red bull, blikje 250 cc: 120 kcal