TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


Nieuws

´╗┐

Koffie en thee (door Els van den Hoven)

Koffie en thee zijn dranken, die erg veel gedronken worden door mensen over de gehele wereld. Koffie is populair. Jaarlijks drinken nederlanders circa 140 liter koffie, dat zijn ongeveer 3 kopjes koffie per dag.
Waaruit bestaan koffie en thee?

Koffie wordt gemaakt van koffiebonen. Er bestaan 3 belangrijke soorten;
- Coffea arabica ( =Arabische koffie)
- Coffea canephora ( = Congo koffie of rubusta koffie) of
- Coffea liberica ( = Liberische koffie)
De eerstgenoemde soort is de belangrijkste koffieleverancier. 74 % van de geproduceerde koffie op de wereld bestaat uit Arabische koffie.
Thee is een tropische plant - Camellia sinensis - met rose-witte geurige bloesem die in diverse landen groeit( met name China). In de vrije natuur kan de plant uitgroeien tot een hoogte van zo'n 20 meter. Op theeplantages probeert men door snoeien de plant niet hoger dan ongeveer ÚÚn meter te laten worden. Dat maakt het gemakkelijker om de blaadjes te plukken. Maar de theestruik kan op diverse manieren worden gecultiveerd. Samen met de verschillende manieren van oogsten en bewerken, zorgt dat er voor dat uiteindelijk heel veel soorten thee op de markt komen. De thee wordt verpakt in kisten of papieren zakken die worden verhandeld en per schip naar de theepakkers worden getransporteerd.

Wat zit er in een gemiddeld kopje koffie en thee?

Beide dranken zijn natuurlijk kcal-arm, omdat ze hoofdzakelijk uit water bestaan. Koffie (zonder melk en suiker) bevat meer dan achthonderd verschillende componenten, die met elkaar de smaak en de geur bepalen. Hiertoe behoren o.a. cafe´ne , cafestol en kahweol . Thee heeft altijd het imago van een gezonde drank gehad. In China en Japan zijn de traditionele genezers fervente voorschrijvers van thee. Er zitten verschillende stoffen in. Thee heeft een aanzienlijk eiwitgehalte, er komt wat vet in voor, koolhydraten en mineralen zoals fluoride. Als de thee wordt gezet gaan de eiwitten en koolhydraten niet over in de drank, ze blijven achter in de theebladeren.

Cafe´ne en the´ne

Als thee getrokken wordt, komen er in de eerste 2 ß 3 minuten vooral geur- en smaakstoffen vrij en de the´ne. The´ne is eigenlijk cafe´ne. Cafe´ne heeft een licht stimulerend effect op het centraal zenuwstelsel, wat ervoor zorgt dat we na het drinken van een kop koffie, thee of chocomelk we ons beter kunnen concentreren en alerter zijn. Ook cacao bevat nl. cafe´ne.
De gevoeligheid voor cafe´ne verschilt sterk van persoon tot persoon. In grote hoeveelheden kan het leiden tot rusteloosheid, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen. Ook moeilijk in slaap vallen is een bekend effect. Meestal gebeurd dit bij meer dan 6 ß 7 kopjes per dag oftewel vanaf 500 mg cafe´ne per dag of meer.

Koffie en gezondheid

cholesterol
Koffiebonen bevatten vet, nl koffievet. Deze vetten heten Cafestol en cahweol. Dit vet wordt met het hete water uit de bonen gehaald en komt zo in onze koffie terecht.Ze verhogen in beperkte mate het cholesterolgehalte van het bloed. Bij filterkoffie blijven ze echter in het papieren filter achter. Het is dus beter om te kiezen voor filterkoffie, Senseo of oploskoffie. Cafeinevrije koffie heeft geen invloed op het cholesterolgehalte.
Hart- en vaatziekten
Tot op heden is er nog geen duidelijk verband aangetoond of het drinken van koffie leidt tot een grotere kans op hart- en vaatziekten. De bloeddruk kan tijdelijk een lichte stijging vertonen, maar ook hierover geven de onderzoeken geen duidelijk verband.
Suikerziekte (diabetes type 2)
Bij een amerikaans onderzoek kwam naar voren dat bij veel koffie drinken ( 4 koppen of meer per dag) de kans kleiner was dat men diabetes type 2 zou ontwikkelen. Dit gold niet voor thee of cafeinevrije koffie. Maar men wist niet precies wat hiervan de oorzaak is en daarvoor is nog meer onderzoek nodig. Het gaat daarom ook veel te ver om mensen te adviseren om maar veel koffie te drinken, zodat ze minder risico lopen om suikerziekte te ontwikkelen.

Aanbevolen hoeveelheid

Max. 5 kopjes koffie of thee per dag. Gebruik liefst cafe´nevrij koffie of groene danwel rooibosthee of andere kruidenthee.