TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


NieuwsCavitatie is de afslanktrend in zomer 2015 (door Simone Hachmang)

Cavitatie is de nieuwe trend voor het voorjaar om af te komen van overtollig vet en cellulite.

Wat is een cavitatiebehandeling.

Door middel van ultrasound en rode LED worden vetcellen in beweging gebracht (dit heet cavitatie). De wanden van de vetcellen worden door deze beweging afgebroken en hierdoor komen de vetcellen vrij. Deze worden vervolgens door het lichaam afgevoerd en volledig afgebroken.
Ons lichaam is niet in staat grote hoeveelheden vetcellen af te breken en daardoor kan deze behandeling ook telkens maar op kleine gedeelten van het lichaam toegepast worden. Deze methode is daarmee erg geschikt voor de zogenoemde probleemzones. Het vervangt echter geen dieet of lijnen.
Deze behandeling werkt ook heel goed tegen cellulite. De behandeling zorgt namelijk voor een nieuwe structuur en versterking van het huidweefsel. Verder bevordert het de bloedcirculatie en daarmee de aan- en afvoer van voedingsstoffen. Hierdoor wordt ophoping van voedingsstoffen tussen de vetcellen voorkomen.

Behandelzones:
Buik, billen benen, heupen, lovehandles, bh-bandjes en armen.

De cavitatiekuur:
Het aantal behandelingen om een kuur tot een optimaal resultaat te komen verschilt per persoon. Hierbij is de dikte van de af te breken vetlaag van belang. Doorgaans dient u rekening te houden met een kuur van 6 10 behandelingen. Cavitatie is echter geen afslankmethode en daarom niet bedoeld voor mensen met een groot overgewicht. Het is bedoeld voor mensen om probleemzones welke door sporten en/of lijnen niet weg te krijgen zijn te behandelen.

Opbouw van een kuur:
Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. De behandeling en de contra-indicaties worden met u doorgenomen en een behandelplan wordt met u gemaakt. Tijdens de behandeling worden de te behandelen zones uitgetekend en de omvang wordt gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een gel die zorgt voor de geleiding van de ultrasone golven. De behandelkop wordt met langzame bewegingen over het te behandelen gebied bewogen en ultrasone geluiden en rode led worden afgegeven. De huid gaat warm aanvoelen.
De kuur heeft het beste resultaat als er op voeding gelet wordt en als er actief bij wordt bewogen.


AANBIEDING KUUR 6 x 225,--
AANBIEDING KUUR 10x 350,--
cavitatie1.jpg