TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


NieuwsWat is een schimmelnagel en wat kun je eraan doen (door Chantal van Duijnhoven)


Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Het wordt ook wel 'kalknagel' genoemd. Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Een ontsierend gezicht.

Een schimmelinfectie aan de nagel is dezelfde als de infectie die zorgt voor voetschimmel (zwemmerseczeem). De schimmelinfectie begint meestal met een witte of gelige plek aan het uiteinde van de nagel, meestal eerst de grote teen. Als de infectie verergert, verandert de kleur van de nagel in geelbruin.

Besmettelijke schimmel
Het lijkt alsof de nagel dikker wordt, maar in feite is dit dood weefsel onder de nagel, dat de nagel omhoog drukt. De nagel wordt eigenlijk steeds dunner, brokkelig en kan loslaten van het nagelbed.
De schimmel is besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen. Dit gebeurt vooral in openbare gelegenheden, zoals zwembaden en sportscholen. Draag daarom altijd slippers!

Behandelen
Het besmettingsgevaar alleen al is een goede reden om schimmelnagels aan te pakken. Daarnaast kan de infectie zich uitbreiden naar de nagelmatrix wanneer je hem niet behandeld, en dan kom je er misschien nooit meer vanaf.
Voor de behandeling van schimmelnagels worden antischimmelmiddelen gebruikt. Deze middelen remmen de groei van de schimmel, waardoor de schimmel uiteindelijk sterft. Daarnaast maken ze de nagel weer gezond. Gebruik het liefste niet de middeltjes die met een stift werken want u duwt de schimmel weer terug in het potje met als gevolg dat er bij de volgende aanstipping weer opnieuw schimmel word aangebracht op de nagel.
Het is ook aan te raden om schimmeldodend poeder in je sokken en eventueel schoenen te strooien. Niet alle schimmels gaan dood door een wasbeurt.

Laat de nagel zitten.
Je hoeft de schimmelnagel niet te verwijderen. Als de nagel vervormd is, kun je het beste de nagel laten behandelen door een pedicure. De pedicure kan ook d.m.v. gel een “nieuwe” nagel creëren. Zodat u toch open schoenen en slippers aan kunt zonder dat iemand ziet dat u een schimmelnagel heeft.

Het kan maanden duren voor een schimmelnagel helemaal genezen is. Het kost veel tijd voordat de aangetaste nagel is uitgegroeid. Het is dus eigenlijk een kwestie van goede verzorging en veel geduld.

Hier nog enkele tips om het te voorkomen en om de schimmelsporen te vermijden.
# Was uw voeten iedere dag en droog ze goed, vooral tussen de tenen.
# Gebruik matig of geen zeep
# Doe iedere dag schone sokken of kousen aan, liefst van katoen of wol, omdat er schimmelsporen in uw sokken blijven zitten.
# Wissel dagelijks uw schoenen.
# Voorkom zweetvoeten, er zijn goede middelen te krijgen.
# Draag badslippers in gemeenschappelijk bad- en kleedruimten, in sauna’s en rond zwembaden.

Heeft u vragen of twijfelt u over de effectiviteit neem dan contact op met Talus voetzorg, want er zijn meerdere wegen die leiden naar de oplossing