TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


NieuwsNieuw baanbrekend onderzoek

Baanbrekend onderzoek in Engeland

Onlangs is er op TV een nieuwe documentaire gestart, waarbij een nieuw baanbrekend onderzoek getoond werd naar een nieuwe manier van afslanken. Ik moet zeggen dat ik hier erg blij van werd. Wat hier werd onderzocht, beoefen ik in mijn praktijk al jaren nl; Een dieet op maat.
Geen mens is hetzelfde en ieder persoon reageert ook anders op een dieet. In deze documentaire werden mensen dan ook in 3 categorieen ingedeeld.
1. De Dooreters; Als ze eenmaal eten, blijven ze eten
2. De Emotionele eters; Zij gaan voornamelijk eten als ze zich lichamelijk of psychisch niet lekker voelen
3. De Onverzadigbare eters; zij hebben een constant hongergevoel, ook als ze net hebben gegeten
Bij de eerste groep werd vastgesteld, dat ze blijven dooreten omdat hun darmhormoonspiegel niet goed reageert. Ze maken te weinig hormoon GLP-1, dat ervoor zorgt dat de hersenen het signaal krijgen om te stoppen omdat ze voldoende gegeten hebben.
De tweede groep maakt onder invloed van stress vooral het stofje cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat we als troost, meer willen gaan eten van vooral zoete en vet te producten.
De derde groep heeft een aantal genen, die ervoor zorgen dat er constant een hongergevoel wordt opgewekt. Ze verstoren het signaal, dat je voldoende gegeten hebt.
Voor alle 3 de groepen werd een daarbij passend dieet bepaald.
Het mooie van mijn vak is dan dat je moet vaststellen bij welke groep de client hoort, en daar dan je dieetadvisering op moet instellen. Dit vraagt veel inzicht, kennis en ervaring. Mooi is ook, dat datgene wat ik al jaren ervaar in mijn praktijk nu ook wetenschappelijk onderbouwd is. Hier word ik dus blij van en mijn clienten ook.