TFM (Thermo Fysische Methode) in de TFM-cabines bij Mooi4me in Grave

TFM (Thermo Fysische Methode)

Mogelijkheden van TFM

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in verwarmde cabines, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

TFM-cabine die gebruikt wordt voor de Thermo Fysische Methode (TFM).TFM staat voor Thermo fysische Methode. Deze bestaat uit een groot aantal oefeningen voor benen, billen en buik. Deze worden uitgevoerd in een soort van cabine, gemaakt van plexiglas. Hierin hangt een infrarood kachel, die de cabine opwarmt. De cabine kan middels een klep aan de voorkant open en gesloten worden, zodat de warmte in de cabine blijft hangen.


Vervolgens worden hierin de bewegingen uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

U kunt het sporten in de cabine combineren met een voedingsadvies, zodat u ook het gewenste gewicht kunt bereiken. Hieronder vindt u de diverse combinaties.


Voordat u gaat beginnen, vindt er altijd een intake plaats. Deze is gratis en vrijblijvend.
Twijfelt u of dit iets voor u is, dan kunt u ook altijd een afspraak maken voor een gratis proefles.


NieuwsKen je lichaam (door Els van den Hoven)

Ken je lichaam

Zoals velen van jullie misschien ook wel hebben ervaren is het best rottig om na je vakantie te moeten constateren dat je toch weer wat kilootjes aangekomen bent in de vakantie.

Wat ik mijn klanten leer is het zogenaamde helicopteren.
Wat houdt dat dan in?

Dat betekent dat je als een helicopter (bij wijze van spreken) boven je eigen levensstijl gaat hangen, en realistisch naar je jaarprogramma kijkt.
Waar heb je het druk, zijn er veel verjaardagen te vieren, heb je veel feestjes of ga je op vakantie? Maar ook, waar is het veel rustiger, kun je gemakkelijker in je eetpatroon blijven en heb je er allemaal niet zo'n moeite mee? Als je deze fases in kaart hebt gebracht kun je veel gemakkelijker de balans vinden.

Het is nl. een utopie om te denken, dat je steeds de juiste keuzes zult maken en dus niet teveel, vet of verkeerd zult kiezen uit het aanbod. Het is juist belangrijk, dat je bij bepaalde gelegenheden iets kunt nemen, wat misschien niet zo gezond is, maar wat jij wel heel lekker vindt. Deze keus helpt je juist door moeilijke tijden, en geven je het gevoel dat je niet alles hoeft te laten staan.

Weet ook dat mensen zeer verschillend zijn in afvallen. De een valt gemakkelijk 4 kilo per week af en de ander is blij met 1 kg. Aankomen in gewicht gaat precies hetzelfde. Dat betekent dus dat je je lichaam moet kennen en een soort van bandbreedte voor jezelf moet afspreken, waarbinnen je mag aankomen of afvallen. Deze mag liggen tussen de 1 en de 5 kg. Nooit meer !!